понеделник, 5 октомври 2009 г.

Вълшебното килимче помага при отслабване и импотентност

Доктор Цилбертер обяснява по следния начин защо рефлексотерапията /акупресурата помага за отслабване: Ние сме склонни да ядем повече и по често по време на стрес, болки или скука. Вкусната храна пуска ендорфини в кръвта ни и ни кара да се чувстваме поне в момента удовлетворени. Килимчето сащо освобождава тези ендорфини без вреднате вторични ефекти на наднорменото тегло.

Ние поддържаме много често наднормено тегло поради нарушеното равновесие в хипоталамуса, който контролира апетита ни. Невроните там са чувствителни към много биохимични съставки, включително и към влиянието на ендорфините. С акупресурата се изпращат допълнителни ендорфини, с които се влияе върху хипоталамус. Клинични изследвания показват, че при затлъстяване и анорексия има нарушен баланс на ендорфините в кръвта. С нормализирането на химичните процеси, акупресурата помага на тялото да избягва рязкото покачване на тегло, което е типична реакция при бързото отслабване с диети.

С помощта на килимчето се задействат поредица от важни регулатори. Ендорфините, които се освобождават при използването му, спомагат за отделяне на много вещества,  едно от които е Колесюстокинин  (neuropeptide Cholecystokinin), с функция да подтиска апетита.

Няма коментари:

Публикуване на коментар