събота, 29 август 2009 г.

Шведските факири

Когато става дума за факири вие си представяте индийци с тюрбани легнали върху дъски с пирони. А когато стане въпрос за шведи – човек си представя високи синеоки мъже каращи Волво или секс блондинки. Как обаче изглеждат шведските факири?

Един от тях на име Ом Мокшанада остави за известно време удобния и подсигурен живот в родината си и се посвети на изучаването на йогизм и факирство в Индия. Връщайки се в Швеция той разкри пред сънародниците си тайната на факирите за безболезен и дълголетен живот.

Лягайки върху дъската с пирони тялото се подлага на акупресура. Краищата на нервните рецептори под кожата се стимулират и това засилва кръвообращтението. Това от своя страна увеличава кислорода в мускулите и помага за отделянето на ненужни и вредни продукти от тялото.
Процесът води и до освобождаването на хормоните ендорфини и окситоцини. Ендорфините побеждават болки; това са хормоните, които дават положителна енергия на тялото след физическата тренировка, например. Окситоцинът отговаря за спокойствието и води до пълна релаксация на тялото. Тялото се изпълва с енергия и мобилизира собствените си сили да се справя с болести и болки. С други думи повишава се имунната защита на организма.

Шведският факир пренасяйки тайната, донесе и едно собствено тълкувание на дъската с пирони. То е леко – половин килограм и се състои от дунапренено килимче покрито с плат. всяко килимче има 230 кръгчета с над общо 6000 шипчета. Те изпълняват ролята на пироните.

Миналата година през есента можеха да се видят рекламни листовки с вълшебното килимче. Истинският интерес, обаче дойде около Коледата и Новата година; Шведите се интересуват напоследък изключително много от алтернативни лечебни методи и от уелнес. Те разбраха, че в килимчето е съхранена хилядолетната тайна на отличното здраве и доброто разположение на духа.

Днес в Стокхолм могат да се видят млади и стари с килимчето в ръка. Дори и децата го използват. То помага на малчуганите да се успокоят и заредят с нова енергия. Килимчето се използва за отпускане, при болки, стрес и проблеми със съня. и може да се използва след тренинг и при възстановителни процеси на тялото Вече се продава в дрогериите, спортните матазини и разбира се, по Интернет. Пресата е пълна със свидетелства на хора излекували се от ишияси,безсъние,депресии, главоболие дископатия, хронични болкови състояния и дори анорексия и булимия. Вече е навлязло в сферата на реабилитациятя и много хора са неразделни със своите килимчета дори и по време на отпуск.

Кои са недовални от това развитие на нещата? Лекарите и лекарствената индустрия, разбира се. Оставям ви сами да отгатнете защо....

Няма коментари:

Публикуване на коментар